Eftervalsanalys 23/9 med Tina Ghasemi

Moderatvänner!

Först och främst vill vi tacka alla för en fantastik lokal valrörelse. Entusiasm och energi fanns verkligen. Det var inga svårigheter att genomföra den mängd aktiviteter som var planerade – väljarsamtal, flygbladsutdelning, affischering och valsedelsutdelning – allt på frivillig basis. Vi spelade matchen väl, och vi gjorde en stark upphämtning i andra halvlek men satte tyvärr inte det avgörande målet. Stort tack!

Trots allt finns en hel del att glädjas över. M har befäst sin ställning som största parti inom vår stadsdel. M tappade visserligen röster, men det gjorde även S och MP. Ökade gjorde SD och FI. M får behålla 9 (av tidigare 10) Stockholmsmandat i Riksdagen, och en av dem som tar plats är vår egen Tina Ghasemi, för närvarande ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd. Grattis Tina!

Vad händer nu? är en fråga som många ställer sig. Med kort varsel har Tina Ghasemi lovat att redan på tisdag göra en snabb valanalys och leda diskussionen. Du är varmt välkommen till:

Föreningsmöte med Tina Ghasemi, nyvald riksdagsledamot

Tisdagen 23/9 kl. 18.30
Restaurang Stranden, Hornsbergs strand 101

Till Restaurang Stranden kommer man med Buss 56 till ändhållplatsen i Hornberg eller med T-bana till Stadshagen. Vi får låna Strandens festvåning en trappa upp. Prisvärd mat och dryck finns till försäljning. Kom gärna i god tid för att ta ett glas öl eller vin och titta på den fina utsikten.

Föranmälan är inte obligatorisk, men underlättar. Anmäl Dig på föreningarnas facebooksida (https://www.facebook.com/events/761705207219467/), eller genom att svara på detta mail. Du är alltid välkommen att höra av Dig med funderingar och synpunkter på föreningens verksamhet.

Hur gick det lokalt? Även om tendensen är samma som på riksplanet, så har vi gjort ett klart bättre val på hemmaplan. Så här fördelade sig rösterna inom vår stadsdel:

    M        C          FP         KD        S          V          MP       SD       FI        ÖVR
35,7%  6,5%    10,7%    5,4%    13,8%    4,9%    10,3%    6,0%    6,0%    0,7%

Sifforna är det så kallade valnattsresultatet i riksdagsvalet för valdistrikten på Kungsholmen och Essingeöarna. De definitiva siffrorna kommer först nästa vecka.

Hoppas vi ses på tisdag!

Henrik Sjölander
ordförande
S:t Göransmoderaterna