Insändare: Låt Kungsholmen bli levande

Mitt i Kungsholmen
16 februari 2010

De senaste åren har Kungsholmen fått en rejäl ansiktslyftning i och med upprustningen av strandpromenaden längs Norr Mälarstrand. Det är även glädjande att flera restauranger och kaféer har etablerat sig där, vilket har fått till följd att denna del av Kungsholmen har fått ett lyft och har blivit en välbesökt plats för öns boende.

Det är därför jag med besvikelse ser hur oppositionen på Kungsholmen ställer sig frågande eller till och med negativa till att restauranger såsom M/S Gerda och Mälarpaviljongen kan utveckla sin verksamhet där. Nu senast motsätter sig oppositionen i stadsdelsnämnden att M/S Gerda ska få ha tak på sin uteservering. Detta är en mycket konstig inställning då vi alla vet att svensk sommar kan vara lynnig med både regn och blåst. Dessa restauranger längs strandkanten är dessutom väldigt populära och välbesökta, t.ex. hade M/S Gerda 160.000 besökare under 2009!

Det går en tydlig skiljelinjelinje mellan oppositionen och den av moderaterna ledda Alliansen på Kungsholmen. Medan oppositionen vill försvåra etableringen av restauranger runt Kungsholmen så verkar vi för ett levande Kungsholmen där människor kan träffas och umgås på uteställen runt om ön.

Henrik Sjölander
Vice ordförande i S:t Göransmoderaterna